Informatie

In 2007 is Gayslowdating ontstaan. Op een zondagmiddag zaten drie Friese mannen bij elkaar. Ze vroegen zich af waarom er geen activiteiten waren voor single gay mannen en besloten om een activiteit te organiseren. De eerste keer was een boswandeling in Beetsterzwaag met een afsluitend buffet. Vanwege de grote belangstelling werd besloten om door te gaan met het organiseren van activiteiten. Inmiddels heeft Gayslowdating zich ontwikkeld tot een ondernemende organisatie met een uniek concept. De activiteiten worden centraal gecoördineerd, waarbij deelnemers zelf activiteiten kunnen aandragen en organiseren. Er kan daarbij gebruik worden gemaakt van het format van Gayslowdating. Bij de activiteiten wordt het dating aspect niet centraal gesteld maar gaat het om de activiteit zelf. Het ontmoeten van andere singles is hierbij natuurlijk een leuk neven effect.

Bijzondere activiteiten

Inmiddels zijn er al zeer diverse en bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals: wandelweken in de Marokkaanse Rif; wadloopweekenden naar waddeneiland Ameland; Ski-week in de Franse Alpen; Museum wandeling in o.a. Haarlem, Utrecht, Leiden en Leeuwarden; Klooster fietstocht in Venlo/Limburg; Zeilweekenden in Groene Hart vanuit Leiden op Vrouwe Fortuna; Zomerweken in kasteeltje Kippenburg in Gaasterland; Zeilweekenden IJsselmeer vanuit Kampen op ’t Witte Wiefke; Zeilweekenden Duitse Waddenzee vanuit Groningen en Delfzijl op de Willem-Jacob; Foto-workshops in Rotterdam, Culinaire wandeltocht en Elfsteden fiets weekenden in Friesland. Voor de reacties van de bezoekers zie het gastenboek.

Social media

FacebookVind ons op Facebook. facebook.com/Gayslowdating twitter_icon
Volg ons op Twitter. twitter.com/gayslowdating

Samenwerkende organisaties

www.coc.nl
www.mannenwerk.nl
www.dekringen.nl
www.switchboard.nl
www.gaytantra.nl
www.gayspiritnorth.com

Stichting G-ID/doelgroep

Gayslowdating is formeel gepositioneerd onder de noemer van Stichting G-ID (Stichting Gay-Idee, Leeuwarden, juni 2008). De doelstelling van deze stichting is het organiseren en ondersteunen van activiteiten, om op deze manier single homo-mannen in contact met elkaar te brengen. Doordat de meeste activiteiten plaats vinden op plekken verspreid over geheel Nederland, worden de activiteiten bezocht door mannen uit geheel Nederland. Het is een ideale manier om andere singles te leren kennen, het vergroten van je netwerk en misschien het vinden van een partner. Het dating aspect staat echter niet voorop. De activiteiten zijn gericht op de activiteit zelf. Dat het initiatief aanslaat blijkt uit de meer dan 1400 mannen die zich inmiddels hebben aangemeld voor de nieuwsbrief en uit de activiteiten die goed worden bezocht. De activiteiten worden gekenmerkt door een ongedwongen sfeer met bezoekers uit geheel Nederland en zelfs België. Het initiatief wordt omschreven als ideale mogelijkheid om op een leuke manier in contact te komen met andere single mannen en tevens om bijzondere activiteiten te ondernemen. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers ligt tussen de 35 en 50, met mannen die jonger en ouder zijn. Vanwege de behoefte bij jongere deelnemers wordt soms een leeftijdsgrens ingesteld, maar het streven blijft om elke activiteit voor elke leeftijd toegankelijk te houden. Wel is een zekere conditie vanwege de sportieve aard van de meeste activiteiten gewenst. Deelname aan de activiteiten is op eigen risico.

Organisatie

Gayslowdating bestaat uit een organisatie-groep van zo’n 10 mannen. Deze wordt gecoördineerd door een centrale contactpersoon. Er wordt per activiteit een nieuwsbrief verstuurd via de mailinglijst met meer informatie over een activiteit zoals prijs, exacte programma, routebeschrijving ed. De website wordt door een vrijwilliger onderhouden. De medewerkers kunnen een onkosten/vrijwilligersvergoeding krijgen afhankelijk van de rol, geïnvesteerde tijd en gemaakte kosten. Eens per jaar vindt een ‘leidersdag’ plaats waarin nieuwe activiteiten worden besproken, het jaarprogramma wordt opgesteld en een taakverdeling wordt opgesteld.Er wordt gestreefd naar publiciteit via de elk jaar in Nederland georganiseerde roze zaterdag en via de diverse gay media. Natuurlijk wordt vooral geprobeerd om bekendheid te verkrijgen via het aanbieden van goede activiteiten en via positieve mond tot mond reclame. Wil je voortaan zonder enige verplichting de nieuwsbrief ontvangen, klik dan hier. Wil je meer informatie, wil je activiteiten organiseren of wil je een samenwerkende organisatie worden mail dan gerust naar info@gayslowdating.nl